افزایش راندمان برج خنک کننده

در این قسمت صنایع دلتا کولینگ طبق تجربه ی چندین ساله ی خود در زمینه نصب و راه اندازی انواع برج خنک کننده ،مواردی را که باعث افزایش راندمان برج خنک کننده میشود را نام برده است.

تعریف افزایش راندمان برج خنک کننده

افزایش راندمان برج خنک کننده به معنی بهینه‌سازی برج خنک کننده جهت افزایش ظرفیت خنک کاری، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، افزایش طول عمر قطعات و کاهش هزینه‌های جاری می‌باشد.
1.افزایش راندمان  تولید برج خنک کننده با استفاده از نصب آفتاب گیر:
معمولاً قطعات و اجزای برج خنک کننده در معرض نور خورشید قرار دارند. تابش نور مستقیم آفتاب به آب کولینگ تاور موجب رشد جلبک در سیستم برج خنک کن خواهد شد. این رشد جلبک موجب آسیب به پکینگ برج خنک کننده که نقش اصلی انتقال حرارت را دارد می‌شود و موجب گرفتگی نازل برج خنک کننده، قطعات و سیستم لوله‌کشی برج خنک کننده خواهد شد، در نتیجه راندمان برج خنک کن پایین خواهد آمد.

2.افزایش راندمان برج خنک کننده با استفاده از سیستم کنترل هوشمند
سیستم کنترل هوشمند برج خنک کننده مدار بسته با اندازه گیری لحظه‌ای دمای خروجی از برج خنک کننده با وسیله اینورتر دور موتور را کنترل می‌کند و در مصرف آب و انرژی به طور قابل ملاحظه‌ای صرفه جویی می‌نماید. همینطور این سیستم در هنگام راه‌اندازی به صورت نرم سیستم متحرک را به حرکت می‌اندازد و در نتیجه از آسیب رسیدن به قطعات برج خنک کننده جلوگیری می‌کند.

3.افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی و بهینه سازی سیستم توزیع آب
در یک پکینگ برج خنک کننده هر چه سیستم توزیع آب در برج خنک کننده قطرات ریزتری تولید نماید و بروی سطوح انتقال حرارت توزیع کند، راندمان برج خنک کننده بالاتر می‌رود. با پیشرفت تکنولوژی امروزه نازل‌هایی طراحی و ساخته شده است که آب را به صورت یکنواخت و به صورت قطرات ریز بروی پکینگ‌ها می‌پاشد. تغییر سیستم توزیع آب یا نازل برج خنک کن باید توسط کارشناس طراحی برج خنک کننده صورت پذیرد.

4.افزایش راندمان تعمیرات برج خنک کننده با بررسی توان الکتروموتور برج خنک کننده و تقویت فن

میزان کشش آمپر الکتروموتور برج خنک کننده را اندازه‌گیری می‌کنیم. میزان آمپر مصرفی الکتروموتور باید به آمپر نامی نزدیک باشد، ولی اگر فاصله معنی‌داری بین این دو وجود داشت و الکتروموتور آمپر کمتری می‌کشید، می‌توان نسبت به تقویت فن برج خنک کننده اقدام کرد تا دبی هوای بیشتری را در برج خنک کن به جریان بیاندازد.
البته باید در نظر داشت که افزایش دبی هوا در برج خنک‌ کننده کراس فلو در محدوده استاندارد انجام شود تا افزایش پرتاب آب را به دنبال نداشته باشد. جهت تقویت فن و افزایش راندمان برج خنک کن می‌توان زاویه بلیدها را افزایش داد و یا به تعداد پره‌های آن اضافه نمود و یا دور آن را بالا برد که این کار حتماً باید مطابق با نظر کارشناس انجام شود.

5.افزایش راندمان برج خنک کننده با افزایش حجم یا تغییر نوع سطوح انتقال حرارت:

یکی دیگر از راه‌های افزایش راندمان فن برج خنک کننده ، افزایش حجم سطوح انتقال حرارت و یا حتی تغییر نوع آن می‌باشد. لازم است تا با بررسی ابعاد برج خنک کن و همینطور ملاحظه فاصله پاشش آب تا پکینگ‌ها، امکان اضافه نمودن سطوح انتقال حرارت سنجیده شود. مسلماض در صورت افزایش حجم پکینگ به صورت اصولی راندمان برج خنک کننده افزایش خواهد یافت.
پکینگ برج خنک کننده دارای انواع مختلفی می‌باشد. برخی پکینگ‌ها فواصل کمتری داشته و سطح تماس گسترده‌تری میان آب و هوا ایجاد می‌نمایند. بنابراین با بررسی فشار استاتیکی در برج خنک کننده می‌توان نسبت به تغییر سطوح انتقال حرارت به نوعی با سطح تماس بیشتر اقدام نمود که افزایش راندمان برج خنک کننده هیبریدی را به دنبال خواهد داشت. این اقدامات همگی باید زیر نظر کارشناس برج خنک کننده انجام شود تا در محدوده نسبت‌های استاندارد صورت پذیرد و آسیبی به عملکرد برج خنک کن وارد نشود.

6.افزایش راندمان قطعات برج خنک کننده با تخلیه زیرآب برج خنک کننده از قسمت آب گرم

بین دمای ورود و خروج از برج خنک کننده اختلاف دما وجود دارد که با نام رنج شناخته می‌شود. جهت جلوگیری از اتلاف انرژی بهتر است که تخلیه بلودان برج خنک کننده از قسمت آب گرم ورودی به برج خنک کننده و قبل از خنک شدن آن باشد. معمولاً تخلیه زیر آب برج خنک کن از ناحیه تشت آبسرد برج خنک کننده انجام می‌شود که اشتباه است. تخلیه زیرآب برج خنک کننده از ناحیه آب گرم به میزان 1 تا 2 درصد افزایش راندمان برج خنک کن و سیستم تهویه مطبوع را به دنبال خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.